Thursday, 2 June 2011

:: Death Bell & Death Bell 2 ::

Hey Hai all!! Assalamualaikum..

 

Entry kali nih, nak cite sikit pasal review movie yang i baru je sudah tengok*pdahal movie nih dah lama. Hee ni sume, gara-gara Cik Cun la, haha. Tengok expression muka dia masa tengok movie nih, macam menarik je kan, tu yang beriya bena nak menengoknye haa. Semalam, dapat abeskan 2 movie tuh sekali, sebab sekarang, keje editing belum masuk lagi. Tengah tunggu contentnya. So, ingat nak study2 kan, tapi biasela, kemalasan je yang lebih klu nak mula study nih, haha. Movie nih from KOREA, tahun 2008. Pelakon, cam biase, comey2 je. Mm Death Bell 1 nih, mula2 masa nak mula tengok, perghhh.. starting dia, seram. Haha, masa tuh tengah makan megi, so dat, bek pause dulu, sat g, tersembur plak kt screen kang*dowhh. Hee, pas dah makan, boleh la tengok balik kan.

Death Bell 1 nih, kisah pasal bebudak nak exam, kat sekolah. Diorang study hard sangat. Tapi, nanti, ade 1 kejadian, yang menyebabkan diorg nih, x boleh klua dari sekolah. Sape yang cuba klua, akan kena bunuh. Mm cite nih, more to thriller la, sbb pembunuhan je banyak, hantu kua sket je. Budak-budak yang kena bunuh nih, dia bunuh ikut ranking student yang paling pandai. Tapi nanti last dia, tak sangka pembunuh dia, orang sekeliling diorg gak*hoho.

DEATH BELL 1



Death Bell 2 plak, lebih kurang je jalan cite dia. Lagi x seram. Tapi pembunuhan untuk movie nih, ganas gila. Sakit tengok, huhu. Dia pasal sorang student yang mati, n sape yang terlibat dengan pembunuhan student tuh, sume mati dengan ngerinya. Yang beshnya, pembunuhan nih, sume kena cari jalan penyelesaian soalan yang dia bagi untuk lepaskan diorg. Tapi selalunya, memang x sempat nak selamatkan, sebab semuanya terlambat.

DEATH BELL 2



Quiet interesting la movie nih. Tak rugi tengok. Mm jalan cite dia besh, tapi dah terlewat plak rasa tengok, sebab dah 3 tahun kot movie nih kua*hehe. Apa pun, dah tengok akhirnya movie nih, time kasih la sape yang bagi movie nih*hehe. Tu jela entry untuk kali nih. Nanti update lg, heee.. Daaa~ :)


Notes from Elle : cinta jarak jauh, i like it! But sometimes, it makes me feel suffer, hee.. :')

2 comments:

  1. m0tif cinta jarak jauh????

    ReplyDelete
  2. motifnyee.. dh lame x jumpee.. adoiii.. sedih gua.. :p

    ReplyDelete